een inleiding op mediteren

met een vleugje cultuurhistorie, natuur en smakelijke maaltijd

Veel mensen hebben behoefte aan meer stilte, om zich heen en in zichzelf. Hoe bereik je dat, terwijl je tegelijk een rijk sociaal leven leidt? Tijdens een workshop op maandag 4 juli rondom de Boelaars-Hoeve in Olland kunt u dit eens uitproberen. Sonja Sannen en Anja Edwards dagen u uit niet te spreken tijdens klankoefeningen, een natuurwandeling, en het zitten nabij een plek waar eens een Kartuizerklooster stond.

Kartuizers kennen al 900 jaar een levenswijze waarin ze heel veel tijd alleen zijn en zwijgen, maar tegelijk ook verbondenheid met elkaar en de wereld ervaren. In de workshop worden eigentijdse oefeningen gekoppeld aan de Kartuizer levenswijze. Het gaat daarbij niet om het katholieke geloof, maar om een universele behoefte om van de natuur te genieten en om te ervaren wat in de stilte van jezelf verborgen is.

Een paar uur haast niet praten, terwijl u wel in gezelschap bent. Af en toe valt een woord om met de groep te delen wat stil zijn met zich meebrengt. Ook tijdens de smakelijke lunchmaaltijd blijft het spreken beperkt, dus volop tijd om te genieten van de smaken en geuren! Na de lunch is er gelegenheid om de nagebouwde Kartuizerkloostercel in de Boelaars-Hoeve te bezoeken.

Op de maandagen 4 juli, 18 juli, 1 augustus, 15 augustus 2011 van 9:30 uur tot 13.30 uur, BoelaarsHoeve Olland.

Doet u mee? Hoe krachtig is stilte? En wat kunt u ervan meenemen naar het alledaagse leven? Aanmelding kan tot de zaterdag van te voren op:

dommelkartuizers@gmail.com of 06 – 83 08 17 70. Meer informatie op http://www.sonnedauw.nl/news/6216/workshops.html

Kosten: € 29,00 per persoon, inclusief lunch.